Denk mee over speelplekken bij u in het dorp
Dit jaar kijken we naar alle speelplekken in Zetten. Soms breiden we speelplekken uit, soms blijven ze zoals ze zijn. Bij andere plekken vervangen we speeltoestellen door ruimte voor natuurlijk spelen en ontmoeten. Denkt u mee over de inrichting van de speelplekken?
Hoe en wanneer kunt u meedenken?
Op de buurtkaart hieronder ziet u hoe de speelplekken zijn verdeeld. Meedenken over de inrichting kan op verschillende momenten en manieren:
- Fase 1: Reageer op de eerste ideeën (3 mrt - 9 apr)
Dat kan online via deze website of tijdens een inloopbijeenkomst. Onze ontwerpers maken met deze reacties een voorlopig ontwerp.
Geef uw mening
- Fase 2: Reageer op het voorlopig ontwerp (18 aug - 10 sept)
Dat kan online via deze website of tijdens een inloopbijeenkomst. Met deze extra reacties maken de ontwerpers een definitief ontwerp.
- Fase 3: Bekijk het definitieve ontwerp (oktober 2025)
Het definitieve ontwerp delen we op deze website. Hier kunt u niet meer op reageren.
- Fase 4: Deel uw ervaringen (2026)
Als de speelplekken klaar zijn, nodigen we u uit voor een evaluatie. Dat helpt ons om de samenwerking met bewoners te verbeteren en daardoor passende speelplekken in te richten.

Uitleg soorten speelplekken op de buurtkaart
Kernplek: Deze plek is ingericht voor 0-99 jaar en toegankelijk (inclusief). Hier is veel ruimte om samen te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten, maar ook ruimte voor bijvoorbeeld evenementen en toernooien.
Buurtplek: Buurtplekken zijn plekken die meer verspreid liggen door de kern heen. Deze plekken zijn kleiner dan een kernplek, maar bieden voldoende aanbod en uitdaging voor alle leeftijden om te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten.
Steunplek: Een steunplek is aanvullend op een buurtplek. Deze plekken zijn specifiek ingericht voor bepaalde behoeftes van de doelgroep. Denk hierbij aan een trapveldje of een paar toestellen om zo het spelen en sporten beter te verdelen in de kern.
Straatplek: Dit is een informele plek en is gericht op informeel spelen (spelen zonder toestellen) en met nadruk op natuur. Denk hierbij aan speelbosjes, een pleintje met lijnen of een liggende klimboom. Ook is hier ruimte voor een buurtinitiatief, zoals een barbecueplek of een gezamenlijke moestuin.
Spaar voor eigen toestellen
Samen met uw buren kunt u ook zelf initiatief nemen om de speel- en ontmoetingsplekken verder aan te vullen, bijvoorbeeld met extra speeltoestellen. Dat kan via www.overbetuwedoet.nl.